Türgis käidud

Türgi hotelli vaadeSel aastal ei erinenud sügis eriti varasemast – päikesereisi mõte tuli väga hilja ja nii olid valikud piiratud. Üks erinevus siiski on nüüdsest – päikesereisid langevad koolivaheajale, sest Mehis on koolilaps ja Merle natuke õpetaja ametis. Seega olid loomulikult Eestist algavad reisid küllaltki kallid ning välja ka müüdud.

Aga see ei tähenda, et reis olemata jääks. ESTRAVEL abiga sai uuritud erinevaid variante ning võimalusi ja selgus, et Lätis vist siiski pole koolivaheaega sel ajal. Seega tulid reisipakkumistesse ka Riiast algavad reisid. Kuna reisikorraldajad on sisuliselt samad ja koha peal ka Eesti esindajad olemas, siis pole ju vahet, mis linnast reisi alustada (Riiga küll natuke pikem maa, kui Tallinna, aga see pole nii suur vahe). Riiast algavad reisid olid isegi odavamad, kui Eestist algavad.

Kuna Egiptuses käidud küll ja “turvameest” sel korral ei saanud kaasa võtta (Eesti riik määras Aulisele selleks ajaks koolituse, kust puududa eriti ei saanud), siis vaatasime hoopis Türgi reise sel korral. tingimused ikka samad – hotell korralik ja “kõik hinnas” + rahulik hotell.

ESTRAVELi abiga sai valitud Rixos Premium Tekirova hotell, mis asub Kemeri puhkusepiirkonnas. Asukoht selles mõttes lahe, et hotell asub mägede vahel ja mere ääres. Seega avanesid seal mõnusad vaated loodusele – mäed oliv vahepeal võimsas udus ja tuulega oli lainetus päris võimas. Ka vihma nägid reisilised paa korda nii kaugelt, kui lähedalt.

Kuna tegu oli ainult nädal kestnud reisiga, siis eriti palju lõbustusi koha peal ei valitud – ainult üks suure akvaariumi külastus, kus palju lahedaid kalu näha…

Aga päikest said Merle ja Mehis nautida küll. Mere äärde Mehis minna ei tahtnud eriti, sest seal lendasid herilased ringi ja Mehisel nende vastu väike tusk hetkel… Aga basseinid olid head ja lahedad.

Seal hotellis oli ka veepark olemas, aga sinna sel korral ei jõutud, sest Mehis ei tahtnud minna.

Kuna tegemist oli siiski hooaja lõpuga, olid mõned lõbustused juba suletud ja lahkumise ajal hakati ka rannast toole-värke ära korjama.

Aga soe oli ikkagi (meie suvine temperatuur) ja päikest sai ning puhatud sai. Ja nett töötas ka enam-vähem, seega saime skype-kõnesid teha.

Riiga läksid Merle ja Mehis bussiga, tagasi tulles olin neil autoga vastas ja reis oli kokkuvõttes väga õnnestunud.

Seega võib Türki ka edaspidi minna!

Reisi pildid on ilusti galeriis nähtavad siin.