Tutit ei ole enam

Täna jäi meile ainult üks lind alles. Tuti oli meil umbes nädal aega haige ja köhis kõvasti ning täna hommikul suri ta ära.

Tuti oli meie juures seega umbes kaks ja pool aastat – me ei tea, kui vana ta enne meile tulekut oli. Meie juures oli tal kindlasti mõnus elu – sai suuremas puuris elada koos oma kaasa Leoga. Hea elu märk on ka see, et esimesel aastal haudusid meie nümfid kaks tibu välja ja teisel veel ühe – seega on Tutil vähemalt kolm järglast (kaks isast ja üks emane). Sel aastal neil munade haudumine välja ei tulnudki – peale paarikuist üritamist ja munade halvaks minekut võtsime neilt pesakasti ära. Tibud nägid välja nii:

Peale Tuti lahkumist on Leo loomulikult õnnetu ja kurb, aga loodame, et ta saab meie seltsist väheke lohutust. Loomapoest uurisime, et kas nümfiga võib ka mõne teise linnuliigi kokku lasta, aga see ei olevat kõige parem mõte – kindlasti tuleb selleks suurem puur ehitada. Igal juhul näitab Leo juba selgelt seltsimise soove ja laulab hoopis teisiti.

Seega hetkel jääb meile ainult üks lind ja eks tulevikus otsustame, mis saab.

Meie lindude pildid on jätkuvalt nähtav galeriis siin.